Samenspel


Samenspel is een onderdeel van CBK-Ambulant. Elke dinsdag, woensdag en donderdagmiddag wordt er Samenspel georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een beperking. Wij bieden een veilige plek waar kinderen kunnen ontdekken en spelenderwijs kunnen leren. 

De activiteiten worden afgestemd op de kinderen. Waar liggen hun interesses en uitdagingen. Zodat er een gevarieerd activiteitenprogramma ontstaat. De activiteiten kunnen binnen maar ook buiten plaatsvinden. Denk hierbij aan; een kampvuur, speurtochten, klim, ren en balspelletjes. Voorop staat bij ons samenspelen, ontspanning & plezier! 

Samenspel heeft als doel kwaliteiten en emoties van jezelf en de ander leren kennen en begrijpen, zelf de wereld ontdekken en beleven, leren omgaan met winnen en verliezen, creativiteit en ondernemend gedrag stimuleren. 

 

Tijdens Samenspel wordt er gewerkt met een programma gericht op het structureren van de middag en uitvoeren van activiteiten, handelingen en vaardigheden. Ook is onze ondersteuning gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden met betrekking tot psychosociaal functioneren wat bijdraagt aan gedragsveranderingen. Tijdens de begeleiding maken wij gebruik van verschilden methodes en methodieken die passend zijn bij de hulpvraag die vooraf opgesteld zijn in het zorgplan. 

 

Ben jij nieuwsgierig geworden kom dan samen met je ouders/verzorgers langs voor een kennismaking! 

 

Samenspel vindt elke dinsdag , woensdag en donderdagmiddag plaats van 14.00 t/m 18.00 uur. In overleg kunnen tijden aangepast worden. 

 

Aanmelden voor Samenspel

Ouders kunnen hun kind zelf aanmelden voor deelname aan samenspel. Kinderen kunnen ook verwezen worden door intern begeleiders, huisartsen, gemeenten en anderen die zich bezig houden met hulp aan kinderen. 

 

Locatie: Almeloseweg 95, Harbrinkhoek

 

Voorbeelden van werkdoelen

 

  • Vergroten van zelfvertrouwen
  • Beheersen van impulsen
  • Weerbaarder worden
  • Omgaan met winnen en verliezen
  • Niet zo snel boos worden
  • Durven, doen en doorzetten
  • Leren samenwerken en samenspelen
  • Emoties van jezelf en de ander leren kennen.

 

Samenspel Download Formulier
PDF – 94.0 KB 23 downloads