Methodes

Naast jarenlange ervaring, maakt CBK ambulant gebruik van beproefde methoden, methodieken en trainingen. Hieronder een aantal door ons veel gebruikte methodieken/trainingen. 

Knap Kind

Zit een kind goed in z'n vel, dan komt hij er wel! In de lessen van Knap Kind gaan kinderen ZICHZELF ontdekken, want tenslotte neem je jezelf overal mee naartoe. Tijd om te leren over jezelf! We gebruiken het hele lijf om te leren; een combi van cognitief leren en ontspannings- en beweegoefeningen. Praktisch en laagdrempelig, een combinatie van leren-leren en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op www.knapkind.nl

Psycho- educatie Autisme

Om kinderen, jongeren en ouders te ondersteunen en inzicht te geven in het autismespectrum, maken wij gebruik van psycho - educatie. Deze vorm van ondersteuning geeft op een laagdrempelige manier weer wat autisme inhoud en hoe je er mee om kunt gaan.  Het is een manier die visueel  en met korte teksten aangeboden wordt. Zodat het makkelijk te begrijpen is. Door iedereen wordt autisme op een andere manier ervaren. Wij maken een juiste afstemming om te kunnen inspelen op de hulpvraag van de cliënt en wat autisme voor hem of haar inhoud. 

ACT (Acceptance and Commitment Therapy

ACT is een succesvolle, wetenschappelijk bewezen methodiek die jouw helpt om flexibel om te gaan met obstakels in het leven (acceptance), zodat jij kan blijven investeren in de dingen die echt waardevol voor je zijn. (commitment). Daardoor ontwikkel je veerkracht, groeit de kwaliteit van jouw leven en verdiepen jouw relaties zich. 

Psycho-educatie ADHD

Geweldloze communicatie

Wandelen

Dagstructuur en regelmaat