Methodes

Naast jarenlange ervaring, maakt CBK ambulant gebruik van beproefde methoden, methodieken en trainingen. Hieronder een aantal door ons veel gebruikte methodieken/trainingen. 

Knap Kind

Zit een kind goed in z'n vel, dan komt hij er wel! In de lessen van Knap Kind gaan kinderen ZICHZELF ontdekken, want tenslotte neem je jezelf overal mee naartoe. Tijd om te leren over jezelf! We gebruiken het hele lijf om te leren; een combi van cognitief leren en ontspannings- en beweegoefeningen. Praktisch en laagdrempelig, een combinatie van leren-leren en sociaal-emotionele ontwikkeling.

 

Samenspel

Spelenderwijs ontdekken en leren; voor kinderen is dit een fijne manier. CBK ambulant biedt ‘Samenspel’ aan huis. 

De activiteiten zijn erop gericht om de kinderen de eigen kwaliteiten en emoties te laten ontdekken én die van anderen. De wereld ontdekken, voelen, zien, ervaren en luisteren. Leren omgaan met winnen en verliezen, samenwerken, je creativiteit gebruiken en werken aan initiatieven nemen en het zelfvertrouwen. Bij Samenspel doen we dat op een leuke en natuurlijke manier.

Bij Samenspel is het belangrijk dat de kinderen weten wat er gaat gebeuren, wat ze mogen verwachten en wat ze gaan doen. Het programma biedt structuur én we leren de kinderen zelf ook hoe zij structuur kunnen gebruiken. 

 

Psycho- educatie Autisme

Om kinderen, jongeren en ouders te ondersteunen en inzicht te geven in het autismespectrum, maken wij gebruik van psycho - educatie. Deze vorm van ondersteuning geeft op een laagdrempelige manier weer wat autisme inhoud en hoe je er mee om kunt gaan.  Het is een manier die visueel  en met korte teksten aangeboden wordt. Zodat het makkelijk te begrijpen is. Door iedereen wordt autisme op een andere manier ervaren. Wij maken een juiste afstemming om te kunnen inspelen op de hulpvraag van de cliënt en wat autisme voor hem of haar inhoud. 

ACT (Acceptance and Commitment Therapy

ACT is een succesvolle, wetenschappelijk bewezen methodiek die jouw helpt om flexibel om te gaan met obstakels in het leven (acceptance), zodat jij kan blijven investeren in de dingen die echt waardevol voor je zijn. (commitment). Daardoor ontwikkel je veerkracht, groeit de kwaliteit van jouw leven en verdiepen jouw relaties zich. 

Psycho-educatie ADHD

Geweldloze communicatie

Wandelen

Dagstructuur en regelmaat